Massage therapie

Wie ben jij?

  • Je hebt een intense en drukke periode achter de rug en behoefte aan aandacht voor jezelf.
  • Je ervaart veel stress en wilt de oorzaak onderzoeken.
  • Je hebt last van lichamelijke en emotionele klachten, waar je mee blijft worstelen.
  • Je hebt zorg om je naasten en wilt overeind blijven om er voor hen te zijn.
  • Je hebt een ingrijpend verlies meegemaakt en voelt je niet meer thuis in je lichaam.
  • Je vermijdt te voelen hoe het werkelijk met je is en leidt jezelf af door bezig te blijven.
  • Je kan je verdriet moeilijk via woorden uit drukken, terwijl je lichaam zeer doet.
  • Je bent lichtgeraakt en bang dat emoties je zullen overspoelen.
  • Je hebt weinig energie en voelt je neerslachtig.

 Als er door omstandigheden veel van je gevraagd wordt dan zet je lichaam zich schrap. Je zenuwstelsel heeft het zwaar. Je hoofd draait overuren. Je spieren krijgen een hogere of juist een lagere spanning. Je pantsert je en komt in een overlevingsstand. Je staat continue aan. De balans is zoek.

Door aandachtige aanraking wordt je meer bewust van de signalen van je lijf.  Als je lichaam zich weer veilig gaat voelen, kan het verzachten en je energie kan weer gaan stromen. Wat blokkeert kan weer in beweging komen. Je krijgt je flexibiliteit en veerkracht terug, zowel lichamelijk als mentaal.

De sessie

Bij de eerste afspraak maken we kennis. We bespreken wat er op dit moment speelt in je leven en hoe zich dat in je lichaam laat voelen. Samen kiezen we hoe we je hulpvraag gaan aanpakken. Je komt op de behandeltafel liggen. Dit kan spannend zijn. Het vraagt een actieve houding en moed om dieper te gaan voelen. Ik pas mijn begeleiding aan jouw tempo aan. Onze interne criticus wisselen we in voor compassie zodat er ruimte is alles te ervaren.

De duur van de sessie is 60 tot 90 minuten. Bij de sessie maak ik gebruik van verschillende massagetechnieken, vanuit de klassieke massage, de reflexzone’s, de meridianen, de haptonomie, enzovoort. En natuurlijk zet ik mijn ervaring en kennis in die ik opgebouwd heb als massagetherapeut, verpleegkundige en natuurgeneeskundige.

Na de sessie kunnen we je inzichten en ervaring bespreken of je blijft in stilte bij jezelf en dicht bij je gevoelde ervaring, die je mee naar huis neemt.