Natuurgeneeskunde

Wanneer je een afspraak maakt voor een natuurgeneeskundig consult, is dat een vraag om ruim te kijken naar je gezondheid. De aandacht gaat niet alleen naar de symptomen. Het gaat om jou en alles wat je meebrengt, fysiek, emotioneel, spiritueel en hoe je beïnvloed bent door je aanleg en omstandigheden.

De insteek van natuurgeneeskunde is het ondersteunen van de tendens in het lichaam tot genezing op een natuurlijke manier. Hiervoor kan ik verschillende methoden inzetten: o.a. voeding, kruiden  (=fytotherapie), bach-bloesems, pakkingen, massagetherapie en reflexologie.

De behandeling is opgebouwd uit een uitgebreid gesprek, meestal ondersteund door aanvullende informatie vanuit testen of de iriscopie. Ook lichaamsgerichte behandelingen kunnen hierbij een rol spelen. De juiste zachte prikkels zetten het lichaam aan tot reiniging en herstel van de verstoorde balans.

Tijdens de eerste sessie bespreken we samen wat er speelt en wat er mogelijk is. Van daaruit maken we een plan en starten we met een aantal sessies, die we regelmatig evalueren.

Als het niet blijkt te passen dan zoek ik met je naar een behandelaar die je verder kan helpen.