Yin-yoga les

Wanneer je behoefte hebt aan versoepeling en meer veerkracht is dit een fijne vorm van yoga om te beoefenen. Een mooie manier om soepeler worden en tegelijkertijd je grenzen en je weerstand onderzoeken. Naarmate we ouder worden neemt de soepelheid van ons bindweefsel af. Dat bindweefsel omhult onze organen en spieren als een strak spiderman pak. Door de yin houdingen aan te nemen en langer aan te houden krijgt het de kans om dit te rekken en dan ervaar je meer ruimte in je lijf. Wonderlijk genoeg verandert het dan ook in je hoofd. Van een hoofd vol gedachten kan je in je lijf zakken en wordt je je bewuster van je lichaam. Je hoofd wordt stiller. Je lijf kan je meer informatie geven en het kan heel handig, zelfs helend zijn om daar naar te luisteren.

Een yogales duurt ongeveer 60 minuten. Dit kan individueel of in kleine groepjes tot 3 personen. Ik wil een veilige omgeving en aandacht bieden zodat ik mijn les op je kan af stemmen. Of je nu bekend bent met yoga of het voor de eerste keer probeert, er mag ruimte zijn voor wat er ontstaat.

Sinds een aantal jaar geef ik yin yogales, in de coronaperiode via Zoom. Dat doe ik nog steeds iedere dinsdagavond. Tijdens de week op Vlieland, die ik twee maal per jaar organiseer met Yvonne van Noortwijk https://www.paardenvanwaarde.nl/ heb ik de yogalessen op het strand gegeven. Een prachtige ervaring met het geruis van de zee en bij wind, zon en regen. Zelf heb ik van jongs af aan yoga gedaan.

Mijn yin opleiding deed ik bij ALOO en ik deed de cyclus bij D.r Arielle Schwartz over yoga en de polyvagaal theorie. Dit geeft de mogelijkheid via yoga te ondersteunen bij herstel van trauma.

Als dit je aanspreekt en je wilt overleggen over mogelijkheden, bel me dan op 0628870204.